Juliana Fassotte

100% lachebek, 200% studente communicatie

Overheidscommunicatie: 3 tips hoe jij als overheid beter communiceert

Wie zegt dat overheidscommunicatie saai is, kreeg duidelijk nog geen les van expert Eric Goubin van Kortom. Deze gastles ging over tweerichtingscommunicatie, inspraak en participatie.

Heb je als overheid iets te vaak te maken gekregen met zatte, roepende 50-plussers* tijdens je panelgesprek? Dan doe je misschien wel iets verkeerd. Nieuwsgierig hoe jij als overheid dit soort situaties kan vermijden?

Lees zeker verder!

Season 7 Nbc GIF by The Office via Giphy.com

1. Participeren begint bij luisteren

Net als alle communicatie, ligt ook hier de basis bij het luisteren. Het kan heel goed zijn dat jij als overheid je burgers wil betrekken in de heraanleg van het voetpad, maar willen zij wel betrokken worden?

2. Een-twee-drie treden?

Als je weet dat burgers (en nee, niet je hamburgers) graag betrokken willen zijn in een huidig project, tot hoe ver laat je ze meebeslissen? Een goede tip van Eric? Gebruik de participatieladder (die je hieronder vindt).

Participatieladder via https://www.expoo.be/de-participatieladder

Meer weten hierover? Check dan zeker www.expoo.be!

3. Iedereen aan boord

Een derde tip die Eric meegaf is dat je ervoor moet zorgen dat iedereen de kans krijgt om mee te participeren. Moeten ze? Absoluut niet, maar zorg er als overheid wel voor dat je communicatie inclusief genoeg is zodat burgers weten dat ze die kans krijgen!

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven